HEM | OM OSS | KONTAKTA OSS


Vårtal av Lena Wallin från Positiv Utveckling Skee

Våren äntligen här!! Den tid då vårt halvklot alltmer vänds mot solen och det är vår tur att få njuta av värme och växtlighet. Det är troligen den mest efterlängtade av våra årstider även om naturligtvis alla har sin tjusning, men intresset för när vårens kommer är mycket stort. Vi söker efter vårtecken; första tussilagon eller första sädesärlan för att inte tala om hur jag själv är smått galen i att få se blåsipporna. Vi söker få vårt vårrus bekräftat i något konkret och mätbart, och att få sprida det vidare: Ja men nu är det ju vår, har ni sett det och det vårtecknet!! Oftast beror det på att det ibland är en mycket segdragna tid mellan vinter och sommar. Våren är som bekant nyckfull, en ständig kamp mellan vintern och den sommaren. Ofta kommer bakslag med kyliga vindar och snöfall i både april och maj. Vårens ankomst är, som med de andra årstiderna, en process, och det är svårt att säga att tidsbestämma den med ett bestämt datum. I år har den dessutom varit extra sen om man jämför med de senaste åren.

Men idag är det Valborg och då kan vi vara säkra på att våren kommit för att stanna. Naturen vaknar till liv, och även vi människor blir gladare och positivare Solljuset gör oss lyckligare!!

Positivitet och framförallt kreativitet smittar!! Det är faktiskt sant! Det är verkligen någonting som PUS har fått erfara. Det är ett år sedan vi startade på Valborg 2012 och idag är vi 240 medlemar med ca 105 hushåll och det ökar fortfarande och är du inte medlem så passa på att bli det eller kom fram till vårt bord här nedanför och var med och bidra med att utveckla och tillvarata den process som Skee står inför.

Efter ett års arbete har fått alla politiker och tjänstemän inom kommunen att veta vilka vi är vilka prioriteringspunkter är för Skee. Vi insåg att det var vi som skulle samla in information och delge det till politiker för att på så sätt väcka intresset och få dem att förstå vikten av att utveckla både Skee och Strömstad. Vi har bjudit hit representanter för alla de olika partierna, vi har pratat med de ledande inom våra olika arbetsområden som vi har delat in Skee i och de förstår idag vikten av att utveckla Skee, de har fått informationen. Vi har också själva medverkat i diverse möten i kommunhuset, varit med och fått motionen om just positiv utveckling i Skee antagen och även lämnat in egna medborgarförslag. Och framförallt har vi synts i media.

Inför detta år fortsätter vi med vårt upparbetade kontaktnät att arbeta framåt sprida de positiva utvecklingsmöjligheterna. Vi följer våra frågor och den motion som det arbetas med och ser till att de frågorna om Skee hamnar överst på prioritetslistan. Visst känner vi lite likheter med våren, att det är en process som det måste arbetas med. Lite segdraget ibland men rätt var det är så tar det stora kliv framåt och fantastiska lösningar är på plats!

Skee här är nu en plats som nu sjuder av liv: Just nu byggs det 40 tal lägenheter och vi noterade i ST tidningen att det var 209 ansökningar till våra 38 bostäder här!! Har däremot hört det sägas att det är 3 ansökningar per lägenhet, då kommer vi upp i hälften ca. Så lägenheterna här fylls och blir bebodda och det finns även tillstånd att bygga ett trevåningshus intill med ca 20 tal lägenheter för att snabbt kunna tillgodose det ökande intresset efter boende. Efter det är det platsen vid Lionshov som står på tur, ca 2014 tidigast och senare även uppför backen uppe vid berget vid vattentornet.

Vi är stolta över att så många väljer att bosätta sig här, i ser en ny yngre generation flyttar hit, unga barnfamiljer som ser fördelarna med att bo här, det är trivsamt, tryggt och har närhet till Strömstad. Att framtidstron är stor och positiv går att mäta: det ser vi framförallt i antalet nytillkomna bebisar: det är som ett tydligt ”vårtecken”. Vi är så glada över att välkomna 10-15 tal nyfödda på bara tre månader!! Och antalet inskrivningar bara ökar, rapporterar barnmorskorna (Caroline) om och det är framförallt här i Skee.

Vi har även en unik och fantastisk fin skola här i Skee!! Det är i år 9 st som lämnar åk 6 men det är 14 som tar över och så här ser det ut framåt, elevantalet bara ökar, 116 i år blir 121 nästa och 128 året därpå som det ser ut nu. Det är en trygg och stabil lärarkår och fantastik personal som bla har i många år arbetat med verktyget Grönt Flagg som och är en av dem i Sverige som innehaft utmärkelsen längst faktiskt sedan 90-talet. Skee skola har även fått miljöpriset: ”En skola för hållbar utveckling” och fortbildning pågår ständigt för ett livslångt lärande.

Att vi har en fin skola här är också mycket tack vare alla fina föräldrar här som samarbetar och underlättar för lärarna genom att samverka och prioritera barnen. Att vi vuxna känner gemenskap, glädje och samhörighet smittar av sig till våra barn. Vi är stolta och glada över vårt Skee och fortsätter att sprida våra positiva signaler vidare precis som vi sprider vidare våra vårtecken.

Idag brinner brasan: Elden symboliserar livet, kraften. Elden påminner oss om att saker händer när energi förbrukas. Men elden är också något som avslutar det gamla - och därmed lämnar plats för det nya. Låt oss därför välkomna den nya friska våren med ett fyrfaldigt leve: hurra, hurra, hurra!!

« Tillbaka
 
POSITIV UTVECKLING I SKEE Skolvägen 10 (Gamla banklokalen) 452 60 SKEE
Epost. info@pu-skee.se

Bankgiro: 861-1824
POSITIV UTVECKLING I SKEE är en ideel förening med syfte att tillvarata den utveckling och byggnation som har påbörjats och som avser att påbörjas i Skee. Med en positiv anda ska vi påverka det som händer och se till att utvecklingen blir positiv för oss som redan har investerat i Skee och för kommande investerare, både privata och företag.
SPONSORERKjell-Åke Thelin Åkeri AB