HEM | OM OSS | KONTAKTA OSS

SÄNK HASTIGHETEN!

Vid vårt möte med gatuchef Conny Hansson och ett antal skeebor, främst barnfamiljer, uttrycktes stor oro p.g.a. att det körs alldeles för " FORT " i Skee samhälle.

Detta gäller speciellt :

  • 1. BEATEBERGSVÄGEN: Förändringar är på gång med bl.a fler vägbulor. Ev. kan utfart från Beatebergsgården till gamla E6 åter bli aktuell. Tills dess måste vi anpassa hastigheten, det gäller alla även hemtjänstens bilar samt övriga transportfordon. Hastighetskontroller är också planerade enligt Conny Hansson.

  • 2. SKEEVÄGEN: "Brandstationsbacken" är ett annat kritiskt vägavsnitt.Vad finns bakom detta backkrön ? Tänk efter före. Hastigheten är 30 kilometer, skylt med 30 kilmoter kommer att sättas upp vid infarten till Skeevägen från Hjältsgårdsvägen.

  • 3. HJÄLTSGÅRDSVÄGEN: Även här är hastigheten alldeles för hög, detta gäller speciellt personbilar och skolbussar. Vid hämtning och lämning vid förskolan finns en farlig passage nämligen, korsningen Skolvägen-Hjältsgårdsvägen, vid grusplanen. Var extra försiktig !!

  • 4. RONDELLEN vid Trollemyrsvägen-Hjältsgårdsvägen: Planer på viss ombyggnad finns enligt Conny H. efter vår kritik av utformning och storlek på rondellen. Anledningen till bygget är att få ner hastigheten från Trollemyrsvägen. För att trafiken skall fungera måste vi följa gällande trafikregler. Det innebär först oc h främst att vi inte kan " GENA " i rondellen d.v.s. i en rondell kör man alltid vänstervarv. Vi vet att skolbussar har problem att komma runt i rondellen men bussarna får ta ut svängarna så gott det går.

  • 5. STOPPLIKT vid Träckebro. Vid korsningen mot 164:an finns det en sex- kantig röd skylt med texten STOP, det betyder STOPP ,STOPP, STOPP! Böter på 3000:- kan säkert användas till något roligare!!

  • 6. STATIONSVÄGEN genom SKEE samhälle. Efter att trafikkamrorna togs bort tycks det ha blivit en ren racesträcka.40 kilometer gäller. De boende har kontaktat Trafikverket vilka kommer att vidta åtgärder med det snaraste.


HJÄLPS VI ÅT KAN VI SÄKERT FÅ ETT SÄKRARE OCH TRYGGARE SKEE !!

Hälsningar POSITIV UTVECKLING SKEE / STYRELSEN

« Tillbaka
 
POSITIV UTVECKLING I SKEE Skolvägen 10 (Gamla banklokalen) 452 60 SKEE
Epost. info@pu-skee.se

Bankgiro: 861-1824
POSITIV UTVECKLING I SKEE är en ideel förening med syfte att tillvarata den utveckling och byggnation som har påbörjats och som avser att påbörjas i Skee. Med en positiv anda ska vi påverka det som händer och se till att utvecklingen blir positiv för oss som redan har investerat i Skee och för kommande investerare, både privata och företag.
SPONSORER


Kjell-Åke Thelin Åkeri AB